loading
Imate pitanja? Kontaktirajte nas

Za više informacija kontaktirajte nas putem onlajn formulara ili pozovite +381 69 5339 248.

Blog

Iskoristite sve mogućnosti interaktivne ture
14
april 2022

Iskoristite sve mogućnosti interaktivne ture

Sve više naših klijenata, pored Google verzije, odlučuje se za interaktivnu virtuelnu turu. Na brojnim primerima naših radova mogli ste da vidite da interaktivna tura, pored pogleda od 360°, sadrži i bočni meni i interaktivne tačke na koje možete kliknuti i saznati mnogo korisnih informacija.

U današnjem članku ćemo objasniti sve mogućnosti interaktivne virtuelne šetnje

 

Bočni meni

Kada imate veliki prostor ili više lokacija, bočni meni je tu da učini kretanje kroz prostor brže i lakše. Nije potrebno proći kroz celu zgradu da biste došli do, recimo, 2. sprata, ali možete jednim klikom otići na bilo koji deo i nastaviti kretanje u tom delu prostora.

 

Interaktivne tačke

Interaktivne tačke čine šetnju interaktivnom. Mogu da sadrže različite informacije u obliku teksta, slika, video snimaka sa YouTube-a ili linkova ka drugim panoramama ili sajt stranicama. Možete ubaciti opise određenih lokacija, artikala ako se bavite prodajom, link do proizvoda u sajt prodavnici kako je implementirano za Dalia Party Shop, ili video snimak o tome šta se nalazi na panorami. Vi odlučujete gde i koliko ćemo interaktivnih tačaka postaviti i šta će one sadržati, odnosno šta će ljudi videti kada kliknu na tačku. Prezentacija prostora, usluge ili predmeta, u zavisnosti od industrije, zavisi od toga kako ćete koristiti interaktivne tačke. Takođe možete odabrati željeni izgled ili boju.

 

Podrška za više jezika

Virtuelna tura je dostupna širom sveta. Da biste privukli što veći broj ljudi, veoma je važno implementirati bočne menije kao i sadržaj interaktivnih tačaka na različitim jezicima. Dobar primjer je Ekonomski fakultet u Splitu, čija je interaktivna šetnja dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

Mapa sa lokacijama

Još jedna korisna funkcija kada imate više lokacija. Ovo je idealno za turiste jer im olakšava planiranje rute. Mapa u uglu ekrana prikazuje markere sa imenima važnih lokacija i gde se one nalaze. Takođe je moguće jednim klikom otići do te lokacije u šetnju. Dobar primer je Posjetiteljsko-turističke rute „Putovima Frankopana“.

 

Dodatne opcije

U interaktivnu virtuelnu turu moguće je ubaciti i linkove ka društvenim mrežama ili sajtu, muziku u pozadini, kao i vizuelni identitet po kome ste prepoznatljivi, a korišćen je i u primeru Posjetiteljsko-turističke rute „Putovima Frankopana“.

 

Kao što vidite, nudimo širok spektar mogućnosti. Na vama je da budete kreativni i maštoviti i pružite svima koji vide vašu interaktivnu turu jedinstveno iskustvo koje će ih podstaći da dođu i vide je uživo.

Kontakt

Imate pitanja? Kontaktirajte nas

Istaknite se i ostavite bolji utisak

phone
Pozovite nas na broj
+381 69 5339 248
phone
Odgovorićemo vam vrlo brzo
Pošalji zahtev
Google trusted
Nazad na vrh