loading
Imate pitanja? Kontaktirajte nas

Za više informacija kontaktirajte nas putem onlajn formulara ili pozovite +381 69 5339 248.

Blog

Google Street Viev slavi 15 godina. Evo kako je to promenilo način na koji koristimo Google mape.
06
juni 2022

Google Street Viev slavi 15 godina. Evo kako je to promenilo način na koji koristimo Google mape.

Kada nam zatreba neka informacija, ili recenzija o nekom zanimljivom mestu koje želimo da posetimo, restoranu, preporuka za dobrog majstora na nekoliko kilometara od kuće i slično, uvek tražimo te informacije na Google-u. Među prvim stvarima koje ćemo pogledati je tačna lokacija.

Google je pokrenuo Street Viev uslugu na Google mapama pre 15 godina sa ciljem da napravi mapu celog sveta od 360 stepeni. Danas ova usluga pokriva više od 100 zemalja svijeta, a Street Viev je u Hrvatskoj dostupan od 2011. godine. Vratimo se sada na lokaciju kompanije, restorana ili bilo kog mesta koje tražite. Ogromna većina nas će pogledati Street Viev kako bi stekli prvi vizuelni utisak o veličini i izgledu prostora. Google planira da dalje razvija ovu uslugu, kao i da ažurira postojeće panorame, što oduzima dosta vremena jer u svetu postoji više od 200 milijardi panorama.
Naša kompanija neće vam pružiti samo realističan pogled sa ulice, već će vam pokazati i unutrašnjost vašeg prostora, što je posebno interesantno za sve koji traže određenu lokaciju na Google. Prepoznali smo ogroman potencijal u tome i danas omogućavamo prikaz, ne samo eksterijera i enterijera, već i iz vazduha. Panorame snimljene dronom takođe je Google prepoznao kao nešto vredno i nedavno je najavio nadogradnju na Street Viev pod nazivom Immersive viev, koji kombinuje postojeća rešenja i veštačku inteligenciju. Usluga će biti dostupna od sledeće godine u nekoliko velikih svetskih metropola i pružiće nam još detaljniji i potpuniji pregled.

Naš cilj je da idemo u korak sa vremenom i pratimo savremene trendove i potrebe korisnika. Oni su ti koji koriste Street Viev, ne samo za tačnu lokaciju, već i za konačnu odluku da li da dođu kod vas ili nekog drugog. Zato je važno da im pokažete šta će ih privući, a Virtualno360 će vam pomoći u tome.

Kontakt

Imate pitanja? Kontaktirajte nas

Istaknite se i ostavite bolji utisak

phone
Pozovite nas na broj
+381 69 5339 248
phone
Odgovorićemo vam vrlo brzo
Pošalji zahtev
Google trusted
Nazad na vrh